Musik er noget, som vi alle nyder, og der er ikke mange, som kan forestille sig en verden uden musik. Det er faktisk for de fleste en verden, som er så fjern, som en verden uden lyd. Musik er dog meget mere end lyd, det er minder, fornemmelser og følelser for langt de fleste af os, men musik er også matematik, for den er opbygget efter matematiske algoritmer, som så meget andet er i vores liv.

Musikken har en måde at være bygget op på, som er modelleret over de 7 kirketoner, og der er noder, becifringer eller akkorder til at læse det, som er musik.

Det er et fast mønster

Det lyder frygteligt besværligt, men det er faktisk lettere, end man skulle tro. Det er bare med at lære, hvad som går sammen, og ja, der er skalaer og den meget berømte kvintcirkel, som kan lære dig mangt og meget, hvis du vil sætte dig ind i det.

For dem, som gerne vil starte hurtigt op og komme i gang med at spille, så er guitaren et fremragende valg. Et instrument, som du hurtigt kan tage med dig. Den er let at stemme, og så snart du har lært de første akkorder og kan skifte frit mellem dem, så kan du hurtigt og let spille mange hundreder af sange, også nogen, som du og dine venner kan sidde og synge med på, for kunstnere som Kim Larsen og Beatles har adskillige numre, som ikke kræver, du er den store guitarist for at kunne spille dem, og de fleste af os kender jo Kim Larsens tekster til hudløshed.

Musikken er flydende, og det hele starter som regel med, at du lærer opbygningen af det instrument, som du skal spille på, hvordan det er stemt, og er det et instrument, du selv kan stemme, så lær at gøre det, for det er også en god idé at kunne det.