Det er et ikonisk råb, der hører sig til, og ja det er Roskilde, og det er alle de andre festivaler også. Der er noget særligt over så meget musik og så mange mennesker samlet på et sted. Det er selvfølgelig bedst i tørvejr med sol og varme, men det kan også sagtens stå ned i stænger. Det er ulempen ved den type af koncerter – at vejret altid er en faktor, der ikke kendes, før i sidste øjeblik.

Lige meget hvad, så vil musikerne altid være i tørvejr. Sådan er det at stå på selve scenen. Det skyldes sådan set, at deres udstyr ikke kan tåle for meget vand. Det hele er rigget til, og desuden så er langt de fleste instrumenter virkelig dyre. For er du professionel, så skal alt dit udstyr også være det, og den slags koster.

På tur i Europa

Der er dem, der rejser fra festival til festival og får en hel sommer til at gå med det. Det gælder både fans af festivaler, men også musikerne selv. Mange tager forbi flere festivaller, når de alligevel er på turne, og på den måde kan de ramme både festivaler, men også de gængse koncertsteder i mange lande.

Det skaber under alle omstændigheder gode oplevelser, for det er tit til at få en endagsbillet til en festival, så man kan komme ind og se det ene band, man er interesseret i, uden den behøver stå på telttur i en uges tid.

Det giver også noget til et band. At opleve bare at stå på plakaten til at blive et af hovednavnene til en festival, eller at gå fra at være opvarmning til at være et hovednummer. Det er en vej, som alle skal igennem på deres vej til succes, for der er ikke nogen, der starter med at være en stor succes.